عدم بهروزرسانی قیمت خودرو در حالی که بهای همه کالاها از ابتدای سال تا کنون رشد زیادی را تجربه کرده، زیاندهی خودروسازان را تشدید خواهد کرد. در این رابطه سازمان حمایت، شورای رقابت و ستاد تنظیم بازار باید جوابگوی ۲۵۰همت زیان انباشته دو خودروساز بزرگ باشند.
چگونه ممکن است با تورم حدود ۴۰درصدی در کشور و بهروزرسانی نرخ مواد اولیه بر اساس قیمتهای جهانی، بهای خودرو ثابت بماند؟ متاسفانه دولت قیمت خودرو را ثابت نگه داشته، در حالی که تثبیت قیمت خودرو تنها به نفع ۱۰درصد از مردم است که مصرفکننده واقعی هستند، زیرا ۹۰درصد افراد با هدف سوداگری اقدام به خرید خودرو میکنند.
ازسویدیگر با قیمتگذاری دستوری خودرو، بازار را در اختیار واسطهگران قرار داده و برای آنها منفعت ایجاد کرده است. اگر دولتمردان امور تولید، فروش و قیمتگذاری خودرو را به شرکتهای خودروسازی واگذار و به سودآوری آنها کمک و در مقابل خودروساز را ملزم به ارائه برنامه مدون میکردند، اکنون ایرانخودرو و سایپا از کارخانههای مدرن خودروسازی دنیا بودند.
اینکه در قرعهکشی ایرانخودرو ۳میلیون نفر برای تعداد محدودی خودرو ثبتنام میکنند و نزدیک به ۷۰۰ هزارمیلیارد تومان از این محل جمعآوری میشود به این معناست که حدود ۷۰۰هزار میلیارد تومان نقدینگی سرگردان در بازار خودرو وجود دارد و اگر ۱۰میلیارد دلار این نقدینگی را به بازار تولید و سرمایه هدایت کنیم، بازر دلالی از بین رفته و سرمایههای سرگردان وارد چرخه تولید خواهد شد.
بنابراین نقدینگی به میزان کافی در اختیار مردم وجود دارد، اما برای حفظ ارزش سرمایه خود متناسب با رشد تورم مجبور به تزریق سرمایه خود در بازارهای خودرو، ارز، سکه و طلا هستند. این درحالی است که سیاستها در صنعت خودرو باید به نحوی باشد که مردم به جای خرید خودرو سرمایه خود را به سمت خرید سهام خودروسازی هدایت کنند.
به این ترتیب صنعت خودرو سودآور شده و سهامداران نیز انگیزه بیشتری برای سرمایهگذاری در صنعت خودرو خواهند داشت. مادامی که با ایجاد سامانههای فروش و عرضه خودرو در بورس کالا مردم را تشویق به خرید خودرو کنیم، خرید خودرو با هدف کسب سود انجام شده و دپو خودرو در پارکینگ منازل استمرار خواهد داشت.